Пандемията от COVID-19 със сигурност не е приключила, въпреки спада в

...
Пандемията от COVID-19 със сигурност не е приключила, въпреки спада в
Коментари Харесай

Гебрейесус: Пандемията не е приключила. Отслабваме бдителността си на свой риск -

Пандемията от COVID-19 сигурно не е завършила, макар спада в броя на случаите след пика на вълната на разновидността Омикрон, предизвести генералният секретар на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от Асошиейтед прес. " Отслабваме бдителността си на собствен риск ", добави той, обръщайки се към държавните управления.

Гебрейесус акцентира пред събралите се в Женева представители на страните по света, че " намаляването на тестването и следенето на разновидностите на вируса значи, че оставаме слепи за еволюцията на вируса ". Той уточни, че близо 1 милиард души в страните с по-ниски приходи към момента не са били имунизирани.

В седмичен отчет за световната обстановка в четвъртък СЗО съобщи, че броят на новите случаи наподобява се е нормализирал след седмици на спад от края на март, до момента в който броят на смъртните случаи за седмица е отбелязал спад.

Макар че имаше прогрес, с 60% имунизация на международното население, " това не е завършило на никое място, до момента в който не завърши на всички места ", предизвести здравният специалист. " Броят на записаните случаи нараства в близо 70 страни от всички райони и това се случва в свят, в който броят на осъществяваните проби спадна внезапно " , акцентира той.

Броят на смъртните случаи нараства в Африка, континента с най-ниското имунизационно покритие, добави генералният секретар. Само 57 страни, множеството от които богати, са ваксинирали 70% от популацията си.

Въпреки подобряването на достъпа до ваксини по света, " няма задоволително политическа воля за провеждането на имунизация " в някои страни, до момента в който в други има дефицит на " действен или финансов потенциал ", уточни Гебрейесус.

" Като цяло виждаме съмнение да се одобряват имунизациите, дължащо се на неправилна информация и дезинформация ", акцентира той. " Пандемията няма да изчезне с магия, само че можем да ѝ сложим край ".

Светът е изправен пред страшни провокации, в това число COVID-19, войната в Украйна и маймунската шарка, предизвести ръководителят на Световната здравна организация в Женева.

Повече от 80 случая са доказани към този момент в Европа, Съединените щати, Канада, Австралия и Израел. Въпреки това на този стадий се счита, че рискът за необятната общност е невисок. А множеството хора, които се заразяват, се възвръщат в границите на няколко седмици. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР